15 végzetes hiba, amitől a céged sikertelenségre van ítélve

15 végzetes hiba, amitől a céged sikertelenségre van ítélve

A csapból is az folyik, hogy mit csinálnak a sikeres cégvezetők. Mindenki rohan elolvasni. Konstatáljuk, hogy jó pár dolgot mi is csinálunk. Jó úton haladunk. Aztán mikor végez a cikkel, akkor visszatér a saját vállalkozásához és folytatja azt, amit eddig csinált. Közben meg nem érti, hogy a saját cége miért nem a legsikeresebb cégek közzé tartozik. Elmondom. Azokat a végzetes hibákat, amiket mindennap vétünk a vállalkozásunk életében, ugyanúgy visszük tovább. Hiszen senki sem mondta, hogy azoktól sikertelenek leszünk. Az éremnek két oldala van.

Ezzel a cikksorozattal szeretném megmutatni, hogy milyen szarvashibákat vagyunk képesek elkövetni nap, mint nap. Az írásom alapját az a tizennyolc év tapasztalata adja, ami közben igen részletesen szemügyre vettem több féle vállalkozás működését. Tehát a történetek nem kitalált sztorik lesznek. Nem fogok várost, cégnevet említeni. Nem célom, hogy az ügyfeleimet kiszolgáltassam. De szeretném, ha például tudnának állni a hazai kisvállalkozások előtt. Mert igen is vannak hibák a cégek működésében.

Célom, hogy ne csak felismerjétek a hibáitokat, hanem érezzetek ahhoz erőt, hogy változtassatok rajta. A cégek is olyanok, mint a jó bor. Érlelődnek az évek alatt és csak jobbak lesznek az idő elteltével.

Túlnőtt rajtam a cégem

Sokszor látom, hogy a cégek mennyi hibával együtt működnek. Vannak, akik azt feltételezik, hogy bizonyos körülmények között a cégeknek már rég nem is szabadna működni. De közben a gépezet forog. Hiszem és vallom, hogy egy vállalkozás nem csak jó ötlet, pénz és vezetői tulajdonságok összessége. Az egyik legnagyobb összetartó ereje a hitnek és a kitartásnak van. Higgy a vállalkozásodban és tarts ki a céljaidért. Akkor fog működni a cég. Biztos lehetne másként, jobban, nyereségesebben. De az már egy következő lépcsőfok lesz.

1. Túlnőtt rajtam a cégem

A legtöbb vállalkozás úgy indul, hogy minimális anyagi befektetéssel és hatalmas lelkesedéssel áll hozzá a tulajdonos. Éjjel nappal dolgozik, és csak akkor vesz fel embert, amikor már ténylegesen nem bírja a saját erejéből ellátni a munkát.
Aztán beindul az üzlet. Egyre több vevő lesz, egyre nagyobb árukészlettel. De a munkatársak száma minimálisan követi csak le a növekedést. Közben a tulajdonos még mindig a napi szintű feladatokat végzi. Rendelést vesz fel, raktárt söpröget, árut szállít ki. A megnövekedett háttérmunkára még munkatársa sincs. Aztán egyszer talán kerül a céghez valaki, aki asszisztensi feladatokat kezd ellátni.

Nincsenek vezetők. Lapos szervezettel működik a cég. Egyre több ügyfél, egyre nagyobb árbevétel és nő a munkatársak létszáma is. De ki végzi a vezetői feladatokat? Ki végzi az ügyvezetést? Ki látja át a pénzügyeket? Ki foglalkozik a stratégiákkal? Konkrétan senki. A tulajdonos veszi magára a szerepköröket, de nem igazán megy neki. Miért?

Azért, mert még mindig a mindennapi feladatokat végzi vállvetve a többi munkatárssal és nincs ideje semmi másra. Azért, mert ő a legjobb pék, autószerelő, honlapszerkesztő, kereskedő (a sort a végtelenségig tudnám sorolni), de köze nincs az ügyvezetéshez, fogalma nincs mit és hogyan kellene csinálnia. Feszíti az érzés, hogy valami nem működik jól. Itt az ideje a változásnak. Szüksége lenne a cégnek egy kereskedelmi vezetőre vagy egy pénzügyesre, vagy csak arra, hogy az ügyvezető valóban ügyvezető legyen és ne a raktárba pakolásszon.

Ezek egyszerűen elkezdik hátráltatni a cég működését. Döntésképtelenség léphet fel. Lecsúszik a cég egy nagyobb ügyfélről. A már meglévő vevők elkezdenek lemorzsolódni. A munkatársak túlterheltek lesznek, gyakran cserélődnek. A tulajdonos nem győzi pótolni az emberhiányt. Tovább nő a káosz. Hiába várjuk, hogy minden nehéz időszak után kell jönni egy könnyebb, jobb résznek. Egyre nehezebb napok jönnek, és egyre kevésbé arról szól a cégünk, amiért annak idején létrehoztuk.

Ezek azok a jelek, amikből láthatod, hogy már téged is túlnőtt a céged. Bővítsd a csapatodat vezetőkkel! Tanulj, képezd magad és munkatársaidat! Kérj fel tanácsadót! Mozdulj ki a holtpontról!

Ha magadra ismertél és úgy gondolod, hogy változtatni szeretnél, keress bizalommal. Céged megvilágításával feltárjuk a hibákat és azokra keresünk majd személyre szabott megoldásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.